вторник, 3 януари 2012 г.

Една приятна врътка за работа

Някой ви казва, че без документи не може да се работи?
Има резон в тезата, но не е цялата истина.
Оставям настрана фалшивите работи където не се плащат данъци, не се искат никакви документи и прочее. Те са ясни.
Има един весел забавен номер, който някой българи и почти всички от румънците правят.
Тук ако работиш за агенция в строителството реално те не те виждат  никога, нито ти тях. Говорите си по телефона, като те ти пращат един пощенски адрес и ти казват къде да отидеш и при кой да работиш.
Когато отидеш на работното място (оставям на страна тия на които много не им пука какво имаш и какви документи притежаваш) някой иска да те провери. Ти спокойно показваш ЦСЦС карта на твой приятел, който малко прилича на теб. За всеки случай носиш и негова ЛК, Нин и банкова карта. Казваш, че ти си него и готово. Смело работиш. Ако всичко е наред (а  то е ако знаеш какъв човек пращаш) той си получава парите, а ти имаш възможност да му вземеш данъците, защото те пък са на  твое име. Всички са доволни.
Тоя номер съм го правил с моя съквартирант един път като не можех да отида на работа. Пълнеше скип и кърти милия кал от стените и тавана. Беше  щаслив, първи реален работен ден в живота му :)
Отделно риска е ако нещо се случи тоест някакъв фалит независимо какъв да не казваш, че ти си друг и прочее. Това стане ли фалите придобива вид на банкрут и направо си ебало майката.
Важното е че така може да се работи без  зор поне 2-3 месеца докато си вземеш документите, а реално ако този който ти дава документите има добър фийдбак в агенцията, те  ще  те държат бая зает през това време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар